כיתה א' היא רגע נדיר שאם משכילים לתפוס אותו נכון, זאת התחלה מלאת קסם וחלום. אך בחינוך לא די בקסם, דמיון, אהבה, מיומנות טכנית ואוצר מילים. אלא צריך לדעת לשים כל דבר במקום ובזמן הנכון.
הילדים עושים את צעדיהם הראשונים המודעים אל העולם שסביבם, יוצאים לאט ובהדרגה מתוך "עולם החלום" שהיו שרויים בו עד כה. סביבת הלימוד תהיה עוטפת, ואת לימודיהם ילוו דמויות שירים וסיפורים שעדיין קשורים לתקופת הגן והינקות.
במיוחד בכיתות הראשונות, יש ניסיון ללמוד את העולם סביבנו בצורה חווייתית, מלאת רגש, יצירתית ומתאימה להתפתחות הילד. האמנויות השונות – ציור, רישום, תנועה, מוזיקה ושירה, פיסול, דרמה ודקלום – משמשות כלי מתודי וחינוכי עיקרי לתהליכי לימוד משמעותיים ומעמיקים. הדגש הוא על למידה אמנותית מלאת חיים, על שילוב של סיפורים ומעשיות בכל תחום לימודי ועל התנסויות קבוצתיות וחברתיות. חשיבותה של הקבוצה, מעגל הכיתה, מודגשת מאוד ליצירת תחושת שייכות ובטחון של הילד היחיד בתוך מערך למידה קבוצתי תומך ונתמך.
מעתה בכל שנות הלימוד בבית הספר פותחים התלמידים את יומם ביציאה לחצר למסלול בוקר, קפיצה בחבל, ומברכים בשירים ובנגינה את היום החדש.
במהלך השנה לומדים הילדים שלוש תקופות לימוד עיקריות החוזרות על עצמן: חשבון, כתיבה ורישום צורה. בנוסף, בחינוך ולדורף לומדים כבר מכיתה א' ערבית, אנגלית, מוסיקה ומלאכות.
את החשבון, אנו מביאים באופן מוסיקלי, תנועתי ומשחקי. אנו עושים את צעדינו הראשונים אל עולם המספרים, על ידי תיאור תמונתי של איכויות מספריות. בפעם הראשונה נחשפים הילדים דרך סיפור תמונתי לארבע פעולות החשבון.
בכתיבה, פוגשים הילדים את אותיות ה-א'-ב' בדפוס כתמונות העולות מתוך סיפור אגדה, אחר הם יציירו את התמונות ויגלו בתוכן את האותיות. הם יתרגלו את כתיבת האותיות עצמן באופן אומנותי. כמו כן הם יתרגלו בעבודה 'פונטית' בכיתה את החיבור של הסימן עם הצליל ואת זיהוי הצלילים העיצוריים כצליל פותח, סוגר ואמצעי בתוך מילים.
רישום צורה, במהלך השנה אנו עובדים עם הקו הישר והקו העגול והצורות הנולדות והנובעות מהם.
בנוסף לומדים סריגה, נגינה בחלילית, ציור בצבעי מים, אנגלית, ערבית ואוריתמיה (תנועה) ומתכוננים להצגת סוף השנה.
הלמידה נעשית בדרך של חקירה וגילוי – מתוך העולם הממשי לומדים על צורות ואותיות, מקצבים ומספרים, צבעים ורגשות.
תפיסת העולם האנתרופוסופית מבקשת לקשור בין האדם לסביבתו וכך כל תחומי הלימוד קשורים זה בזה. לדוגמא: בשיעורי סריגה הילדים לומדים לספור, לחבר ולחסר "עיניים", בשיעורי ציור לומדים לצייר צורות, מהן יצמחו מאוחר יותר אותיות, וכך גם בשאר התחומים.